Börjar kännas bättre.

Okej nu är det 5 dygn sen jag bröt fotrally 2017. Jag har kunnat röra på mig hyfsat, men att gå tex till affären har varit kännbart på flera sätt. Dels har jag ont i knät fortfarande och särskilt då att gå i nedförslut eller nedför trappor. Sen har jag haft rejäl känning i vaderna, från superont till lite mer humant jäkligt ”träningsvärks-ont”. Därtill haft känningar i stora delar av kroppen, stel rygg, höfter mm.

Men idag börjar träningsvärken att släppa och det värsta i vader och rygg har gått över. Igårkväll upplevde jag lite mystiskt att mina fötter kändes överhettade och svullna med massa stickningar och obehag. Men nu är de mer normala igen. Antar att kroppen jobbar hårt med att försöka återhämta- och återställa sig.

Mina fötter klarade sig annars väldigt bra i år. Inga blåsor eller skav. Möjligen lite svullna och ömma tår, samt lite allmänt ”mosig” känsla, men vore ju konstigt annars efter typ 100000 steg på raken.

Knät är det enda som fortfarande känns att det fick rejält med stryk. Det gör självklart inte lika ont som när jag gick i tävlingen, men jag kan ännu inte gå utan att halta och känna av varje steg. Inget direkt svullet och det gör inte så ont när jag belastar det som det gör när jag lyfter på foten.

De jag pratat med anser att det verkar vara ITBS, eller ”löparknä” som jag fått. En ganska vanlig åkomma om jag uppfattar det rätt. Överansträngning eller att jag inte gått in mig i nya skorna?


Jag tränar ju till vardags judo och är även instruktör med rätt många träningspass per vecka. Faktum är att jag ledde ett 2 timmars träningspass i judo nu redan på lördagen, mindre än ett dygn efter jag brutit årets Fotrally. Dock var det ganska stillastående för min egen del och med mer muntliga instruktioner än vanligt haha. I måndags höll jag flera träningspass igen, men även då lite mer återhållsamt än vanligt. Jag hade först en tanke att kunna träna själv nu i morgon på torsdag, men känner nu att jag nog står över egen träning även då och istället tar passen som instruktör och låter knät vila lite till…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *