Årets missberäkning…

Vad man ska äta och hur mycket och hur ofta, ja det är vanligt att folk frågar och spekulerar kring maten när det gäller Fotrally.

När jag gick 2015 så körde jag inför uppladdningen en del tester och provade olika saker med olika framgång. Till sist kom jag då fram till att jag dels inte förbrukar särskilt mycket energi genom att gå och att jag lätt klarar mig utan att äta nåt dygn eller två om det kniper. Att jag sedan försöker undvika sockerbaserad energi är mer en personlig preferens, då min mage inte reagerar snällt av större intag av sockerhaltig föda och dryck.

Så även detta år tänkte jag att det får bli salta nötter som jag skulle ha med mig. Lämpligen uppblandad med lite russin och liknande för att göra det mer varierat och lite godare. Sagt och gjort – ett gäng olika varianter på nötter inhandlades; valnötter, salta jordnötter, salta mandlar, salta cashewnötter fick bli basen. Sen i med russin och lite finfördelad torkad frukt (aprikos, plommon, äpple).. Salt och gott!

Hur mycket skulle det behövas? Ja här var jag aningen optimistisk och trodde att jag behövde en ganska stor (typ 500 gr) påse per etapp, så det fick bli fyra påsar; en för 0-6 timmar, en för 6-12, en för 12-18 och slutligen en för 18-24. I och med detta kände jag mig helgarderad eftersom jag i huvudsak satsade på att spöa mitt tidigare rekord på 12.37, så var 24 timmar mer en utopi, men lika bra att förbereda sig på allt…

Jag åt gröt kl 12 på dagen som ”frukost” på torsdagen och hade sen tänkt försöka få i mig nånting att äta på stan innan jag drog ut till starten. Men strul med bussar osv medförde att jag kom till start utan att ha fått i mig något mer än frukostgröten. Nallade därför ett par nävar nötblandning redan innan starten, men hoppades det ändå skulle räcka.

När vi sen väl var igång och gick så tyckte jag att jag gick och småkäkade lite titt som tätt och det var gott. Väl framme vid första support efter 6 timmar så hittade jag min supportväska och fick snabbt fram nötpåse nr 2 och ner med den i ryggan och gick vidare.

Väl ute på etapp 2 inser jag att jag kanske max fått i mig 1/4 av den första påsen och jag tänker då att jag får försöka gluffa i mig lite extra. Vilket jag sen tycker att jag gör…

Vid 12 timmars supporten har jag redan inventerat i ryggan och vet att jag har minst hälften kvar av påse nr 1 och påse nr 2 är helt orörd. Ser därför ingen anledning att ens stanna vid supportväskan för att ta ut ytterligare en påse, utan jag låter väskan ligga kvar orörd.

När jag sen bryter efter 14.42 så ät jag sugen på mjukglass. Jag får skjuts från brytplatsen in till Mariefred av en vänlig snubbe som var support åt sin flickvän som fortfarande gick. Väl framme i Mariefred köper jag en mjukglass på macken där jag väntar på min bror som skulle komma och hämta mig. Det var gott.

Senare på kvällen tar jag fram nötpåse nr 1 och käkar lite som snacks. Och först igår, dvs på tisdagen, 4 dagar efter jag avslutat, ja då fick jag i mig det sista i nötpåse nr 1 när jag satt och kollade på film…

Jag har alltså påsarna 2, 3 och 4 fortfarande kvar oöppnade haha.


Gott och energirikt, men jävligt drygt. Så det var nog årets missberäkning där haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *