Toatid

När jag gick Fotrally 2015 så använde jag ingen toatid alls. Jag gick då bara 12 timmar och 37 minuter och hade helt enkelt inget behov av att besöka toalett. Jag pinkade dock en gång vid vägkanten, tror det var omkring Vårberg?

Fotrally 2017 var jag faktiskt lite pinknödig redan innan starten, men orkade inte hitta något ställe att pinka på når vi väntade utanför Sjöhistoriska museet.  Dock dröjde det till omkring 12 timmar in i tävlingen innan jag till sist valde att tömma blåsan, i samband med att jag tog 5-6 min toatid innan Nykvarn i ett desperat försök att vila bort lite smärta ur mitt vänsterknä.

Jag hade också tagit ca 3-4 minuter toatid omkring 7-8 timmar? in i tävlingen när jag på allvar övervägde att bryta pga mina knäsmärtor. Då hade jag egentligen inte någon förhoppning om att knät faktiskt skulle kännas bättre av att jag bara satte mig och vila några minuter, men det blev det alltså och jag lyckades därmed plågat halta mig vidare 4-5 timmar till innan jag som sagt sen tog ytterligare toatid vid ca 12 timmar.

Så i år tog jag alltså totalt ut 8-10 min toatid för att försöka vila mitt onda knä och inte för att jag behövde gå på toan. Att jag sen passade på att pinka vid det andra tillfället var mer för att passa på när jag ändå satt där.

Om toabilen varit på plats vid tillfället då jag bröt efter 14.42, så hade jag troligt gjort även ett sista desperat försök att ta ut återstående toatid (14-16 min) för att se om det skulle kunna rädda upp situationen och jag sen skulle kunnat halta vidare 3 timmar ytterligare till Mariefred. Men nu var toabilen mystiskt försvunnen vid tillfället och då jag inte fick stå kvar efter vägen och vänta på den, eller halta vidare i typ 1 km i timmen eftersom jag då låg bakom funktionären som ska ligga sist i ledet, ja då återstod bara att bryta.

Efter jag brutit så fick jag stå och vänta ett tag på en annan toabil att åka med till en uppsamlingsplats. Jag satt i den bilen kanske 10-15 min innan jag blev avsläppt och när jag då tog mig ur bilen kunde jag knappt ens krypa fram, eftersom jag stelnat till helt. Så troligt hade situationen varit lika illa om jag hade tagit ut  min tkvarstående oatid och den enda skillnaden hade väl blivit att jag fått 10-15 min senare sluttid. 

Sammanfattningsvis; Hade jag inte haft ont i knät hade jag inte nyttjat någon toatid alls, men troligt hade jag pinkat i vägkanten där omkring 12 timmar in i tävlingen. Jag har dock känslan av att många på dessa 12 timmar hunnit med att kissa åtskilliga gånger. Faktum är att jag nog alltid såg någon/några som kissade under hela tiden jag gick.  Funderade flera gånger på hur små blåsor folk måste ha, eller om man valde att kissa för att få lite omväxling i gåendet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *