Mitt fotrally 2015 – del 1

När jag skriver detta har 60 timmar passerat sedan starten på Gärdet. Jag trodde nog att allt skulle vara över vid det här laget, men det är fortfarande 6 personer kvar och kämpar om vinsten! Känns helt absurt att de fortfarande är igång 48 timmar efter att jag brutit och jag nu hunnit sova gott två hela nätter…

Som ni kanske läste i mitt inlägg från dagen före start så var min insats inte särskilt välplanerad utan mer improviserad och sånt är väl aldrig optimalt om man vill prestera på topp. 

Jag letade länge hemma efter en lämplig väska för att ha som supportväska, men hittade bara en med trasigt handtag, så när det var dags att börja åka in mot Stockholm för starten så valde jag att strunta i supportväska helt och hållet och enbart köra med den ryggsäck jag tänkt ha på mig.

Faktum var att jag heller inte riktigt visste vad jag skulle ha supportväskan till, eftersom jag inte tänkt ha med mig särskilt mycket mat eller utrustning. Hade jag ägt massa olika skor kanske det varit bra, men nu hade jag bara sandalerna och foppatofflorna som skulle med. Mat hade jag inte planerat äta några större mängder av, utan där var det några påsar nötter och russinpaket som var tanken jag skulle hålla mig aktiv på. 

Jag tejpade mina fötter ganska sparsamt på några utvalda och utsatta ställen och satte på de där tåskydden jag hade inköpt på Apoteket. Satte på mig den tunnare strumpan och sen tog jag fopporna på mig att ha på tills starten när jag skulle byta till sandalerna. Sen packade jag ihop resten i ryggsäcken; powerpack till mobilen och sånt.

Med ryggsäcken på och iförd foppatofflor så gick jag sen ner till ICA och köpte tre påsar salta jordnötter, en påse salta cashewnötter och 12 små paket russinmix, samt två st bananer (som jag tänkte äta på bussen på vägen in). Därmed var jag redo att åka in mot Stockholm.

På Trosabussen in mot Liljeholmen åt jag en banan och chattade lite med brorsan Jonas som fortfarande var på jobbet. Eftersom han och hans fru Madde också skulle vara med och tävla så tänkte vi att vi skulle åka gemensamt ut till Sjöhistoriska museet på Gärdet som var startplatsen. Kanske även käka något tillsammans.

Hoppade av bussen i Liljeholmen och tog tunnelbanan in till Centealen, där jag mötte upp Jonas och Madde. Vi hittade en Subway restaurang och käkade där. Jag åt en tonfisksallad och drack en Loka. Sen ut med bussen till Sjöhistoriska för att ansluta till startfältet. Vi var där runt kl 20.05 och vid 20.20 hade vi fått ut våra nummerlappar och var registrerade.

I väntan på start så fixade jag det sista med fötterna; kollade tejpen, tåskydden (som redan börjat glida av något) och fick på mig båda paren strumpor, fotledsskydd och sandalerna. Jag drog även på mig knäskydd och för att få mina tränibgsvärkande lår att må lite bättre så fick den en omgång med Linnex på sig. Jag valde att gå i mjukisbyxor och en hoodie eftersom det var kväll och mulet ute.

Nu var det dags för start snart och min ryggsäck var mer fylld än jag hoppats på eftersom foppatofflorna åkt ner där också. Brorsan Jonas som hade supportväska fick ta över en påse jordnötter och ett sexpack russinmix i sin väska för att ge lite mer plats. Precis när starten skulle gå så började det såklart att regna och de flesta inklusive jag drog fram våra regnponchos och fick på oss dem. Vi fick placera oss i ett startled som endast fick vara tre personer i bredd för att underlätta vår kommande framfart genom Stockholms city. Jag hamnade bakom Jonas och Madde och bredvid nr #88 som blev min första samtalskompis i detta fotrally.

Starten gick och vi började traska på i regnet. Efter kanske en halvtimme så slutade det att regna och ponchon kunde åka av igen. Det var trevlig stämning och gott humör i ledet. Benen kändes okej när Linnex börjat kicka in, däremot kände jag ganska tidigt att framförallt högerfoten skulle kunna bli bekymmersam…  

Fortsättning följer…

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *