Fotrallyt 2015 avklarat

När jag skriver detta så pågår fotrallyt fortfarande för ett fåtal personer som just nu passerat Västerås efter drygt 40 timmar.

För egen del så avslutade jag i Nykvarn efter att ha gått i 12 timmar och 37 minuter.

Jag är hyfsat nöjd med det resultatet. Jag hade tidigare gått max 10 timmar och vädret var uselt med mycket regn. Redan efter 2 timmar insåg jag att det skulle bli problem med högerfoten som inte var kompis med skon, eller sandalen rättare sagt.

När jag bröt fick jag förslaget att sätta mig på bajamajan och åka i 25 minuter för att därmed få en sluttid på över 13 timmar, men personligen vill jag GÅ hela sträckan och tar hellre en tid som jag vet att jag gått hela tiden.

Jag kan med viss stolthet säga att jag verkligen gick hela tiden. Jag stod stilla i max 30 sekunder då jag fyllde på vattenflaskan 2 gånger, men i övrigt så gick jag. Ingen tid på bajamajan och stannade inte för att kissa eller göra något annat. 

Blev förvånad att se att så många sprang istället för att gå. Upplevde det som att majoriteten av de tävlande hade taktiken att springa fram till täten för att där slänga sig ner på backen och ligga med benen i vädret under ett par minuter och när sen siste man i ledet kommit ikapp så snabbt upp och rusa fram i täten för att upprepa proceduren. Visst håller de sig till reglerna, men inte var det mycket tid de gick i 5 km per timme inte.

Tempot var bitvis mycket högre än 5 km i timmen. Vi var flera som mätte och många kilometer gick vi 10 minuters tempo istället för 12 som var tanken. Det resulterade bland annat i att vi kom fram till första supportsträckan mer än 20 minuter för tidigt. Så när min egen support med kaffe och smörgås kom på plats så hade vi redan passerat för länge sen…

Fötterna var annars mitt största problem detta fotrally. Visserligen hade jag rejäl träningsvärk i benen inför start, men drog på lite Linnex på låren och det hjälpte. 

Eftersom jag har judoträning flera dagar i veckan så är mina fötter viktiga för mig. Redan innan start var jag inställd på att gå så länge fötterna inte tog någon större skada. Om jag ska gå någon mer gång ska jag se till att ha riktigt bra skor, vilket jag alltså inte hade nu. 

När jag bröt så kändes det helt okej mentalt och i hela kroppen. Enda orsaken var att jag inte ville riskera större skador på fötterna än de blåsor jag fått. Hade det inte regnat så mycket hade nog även mina dåliga sandaler funkat i ytterligare kanske 6 timmar.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *