Skadad fotled

I torsdags på judoträningen så skadade jag mig ganska rejält i höger fot efter ett olyckligt tillbud.
De som såg händelsen trodde först att jag måste ha brutit fotleden, men riktigt så illa var det inte.
Men ont gjorde det och ont gör det fortfarande. Tillbringade många timmar på vårdcentral, akutröntgen och läkarundersökningar under fredagen och fick väl inget klart besked om vad som var trasigt.
Inga skelettskador, men troligt ett trasigt ”anterior talofibular ligament” och trauma på intilliggande mjukdelar.

Inte så svullet och ömt, men en grym smärta vid försök att stödja på foten och röra på den.
Blev erbjuden kryckor men avstod. Förhoppningsvis kan det läka ihop utan att det krävs något operativt ingrepp, men det får framtiden utvisa.
Jag får och ska enligt läkaren belasta foten, gärna i kombination med tejpning och stödbandage. Men han sa också att det kommer göra ont och beroende på hur skadat ligamenten är så kan det ta allt från några veckor till flera månader att komma tillbaka (om jag inte har rejäl otur och det krävs operation då det kan ta ännu längre tid).
Jag är en seg jäkel som klarar höga smärtnivåer ganska bra, så mitt mål är självklart att snabbt komma tillbaka. Jag har redan varit ute och gått några hundra meter (visserligen långsammare än en snigel, men ändå) och införskaffat ett bra stödförband på Apoteket. Nu blir det alltså rehabträning ett tag framöver. Ser dock inget i nuläget som ska påverka min insats och medverkan i fotrallyt i juni.

IMG_5511.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *