Test av skor och strumpor

Ja det tycks vara svårt för mig att få tid att köra något längre träningspass just nu. Jag har så mycket träning med judon i veckorna att det helt enkelt inte hinns med.
Men idag tog jag en promenad på 2 timmar med nya skorna och även testa av dubbla strumpor. Använde inte någon tejp eller vaselin överhuvudtaget.
Planen vara att få känna lite på skorna bara nu när de är så stora. Jag vet fortfarande inte om jag kanske bör starta fotrallyt med ett par skor i normal storlek för att sedan byta till de större efter kanske 6 timmar då de svullnat upp lite, eller om jag ska köra på de större skorna från start och ha fler lager med strumpor (risk för överhettning?) och sen skala av strumpor allteftersom fötterna sväller?

Den här gången gick jag inte så långt och länge, så fötterna kändes inte alls svullna när jag var klar och med dubbla lager strumpor (ett par tunnare och ett par tjockare) så blev det onekligen ganska varmt i skorna men inget problem med att det blev trångt i dem. Till en början kändes det lite ovant att skorna inte satt åt lika tajt som de brukar göra, men jag halkade inte omkring i dem åtminstone, vilket jag först var lite rädd för.

Tror att jag faktiskt skulle kunna klämma in ytterligare ett par strumpor om de är riktigt tunna, typ Liners, för att ha ännu en möjlighet att skala av sen.

Såg att t.ex Kängspecialisten hade Bridgedale Coolmax Liners som ska flytta ut fukten från foten till nästa lager och att de även hade ganska stort utbud av olika Liners på Outnorth och funderar på att införskaffa någon variant för att prova på, men då bör jag verkligen gå längre tid för att testet ska bli mer intressant.

Kanske man ska satsa på tre par skor och tre par strumpor totalt? Typ börja med liners och tunnare socka utanpå och de mindre skorna. Sen byta skorna till de större och slänga på de tjockare sockorna först. Därefter skala av de tjockare sockorna och när det sen ändå blir för trångt byta skor igen till ännu större och på med tjockare sockan igen först och sen skala av vid behov?
På det sättet skulle jag kunna växla mellan 5-6 olika nivåer och kanske slutligen avsluta i foppatofflor som sista utväg?

bridgedale_liner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *