Flapjacks?

Okej, jag har ägnat ytterligare ett gäng timmar med att fundera på vad som är bra att äta när man är ute och kör fotrallyt.
Mitt senaste försök på Wasa knäcke sandwich tyckte jag gick rätt okej, men då jag har IBS-mage så reagerar jag en del på mängden fibrer och kolhydrater jag fick i mig med dessa.
I min vardagliga diet försöker jag hålla mig mer åt LCHF varianterna, vilket min mage gillar bäst. Sen tycker jag dock att just LCHF är lite för extremt för min del och jag vill gärna äta frukt och grönsaker och även viss mängd pasta, ris osv. Så då hittade jag LCHQ som är en bättre variant för min del.

Att få i sig energi är ju inte så svårt egentligen. Mest energi finns det i socker och fett och de vanligaste energidrycker osv är baserade på socker som tas upp snabbt av kroppen.
Problemet med socker är att det gillar inte min mage alls. Och många andra rapporterar att de får problem med magen om de helt baserar sitt energiintag på sockerbaserade produkter när de kör fotrally.
Kolhydrater överhuvudtaget är alltså något jag gärna försöker undvika för att må bra. Bröd är alltså inte särskilt bra egentligen, vilket jag märkte efter ett antal knäckesandwichar senare…
Alltså är fett den energikälla jag nu mer försöker hitta bra alternativ att prova på. Min första tanke blir då; nötter. Men att bara gå och käka nötter blir kanske för mycket det också?

Fick tipset att prova Flapjacks förut. Och jag hade faktiskt en sådan med mig första gången jag gick träningsrunda. Det var mest som godis för min del. Det är en havrebaserad ”bar” med mycket fett och även en hel del kolhydrater. Mycket energirikt iallafall, en liten ”kaka” ger hela 340 kalorier! Och basen i dessa är alltså fett (48%). Socker ska det inte finnas något alls, men med havre kommer såklart en del kolhydrater (46%). Protein finns det också, men inte så mycket (ca 6 %).
Börjar kännas lite intressant faktiskt att testa. Kostar inte så mycket heller, tror det är ca 12-13 kr för en kaka och rent kalorimässigt bör den räcka ca en timme.
Ska nog göra ett försök till nästa långträning med Flapjacks och kombinera med nötter.

FJ-SAMP.1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *