Dåligt med träning just nu…

Kan inte påstå att det blivit så värst många steg eller träningspass utförda senaste veckan tyvärr.

Legat på cirka 5000 steg per dag i snitt. Haft någon enstaka cykeltur på uppåt 20 km och nu igår ett judopass. I övrigt har det mest varit dåligt väder eller mycket med jobbet som bidragit till bristande motivation att komma ut på längre promenader.

Nu har det hunnit gå en månad sen jag fick klartecken för att jag skulle få operera mina ljumskbråck, vilket innebär att det ska max vara två månader kvar innan det är opererat och klart. Ser fram mot att få det överstökat.

Har kommit fram till att jag ska prova på att skippa vaselin på fötterna nästa gång jag kör ett träningspass. För att se om jag klarar mig bra med de större skorna och möjligen fler par strumpor att byta emellan allteftersom fötterna sväller. Möjligen i något slags kedjeförlopp där jag startar med mindre skor och tjockare strumpor, byter först till tunnare strumpor, sen på med tjockare strumpor utanpå de tunnare och samtidigt på med större skorna, därefter av med tjockare strumpan för att då avsluta med de stora skorna och tunnare strumporna…. Låter väl fiffigt? Frågan är väl om det funkar i praktiken med allt bytande? Återstår att se.
Har ju egentligen hittills inte haft några problem med skavsår (möjligen på yttersidan på höger lilltå), utan mer blåsor under fötterna pga svullna fötter och tryck under trampdynan. Därav tanken att smörjning/tejpning inte kanske är högsta prioritet för min del.
Fick ett tips från en kompis i USA som brukar gå väldigt långt på just asfalt och ansåg att en av de skor han var mest nöjd med var Asics Gel Kayano. Måste nog kollas upp…
asicskayano

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *