Walking-skor? Nähä, inte det…

Idag blev det bara 8913 steg på stegräknaren, tycks som jag har svårt att nå upp till de dagliga minimum på 10000 steg. Nåja det kommer väl.
Jag hade ett intressant samtal om skor idag med en kompis. Denne hade köpt s.k ”Walking-skor” nyligen och tyckte att det var bra känsla att promenera med dessa.

Jag har också stått och tittat en del på den typen av skor i sportaffären och tänkte nog också att just ”walking” låter ju väldans bra om man ska gå. Men nästan alla säljare jag pratat med anser att den typen är till för att promenera i och endast för ”kortare” promenader. Inte något för ett fotrally med andra ord, där man ska gå och gå så mycket man bara kan och lite till. En oavbruten promenad på kanske 30 mil om man ska vara i närheten av vinst får nog anses vara allt annat än ”kortare”.

De flesta skosäljare jag pratat med anser att det är löparskor som gäller även för att gå i. Konstigt nog får heller inte olika typer av kängor särskilt många rekommendationer eftersom huvudparten av ett fotrally går på asfalt och inte i fjällen eller ute i skogen.
Annars borde ju just kängor vara ganska optimala då de är gjorda för att marschera och gå i länge och mycket, så jag har inte helt släppt den tanken att prova någon form av kängor faktiskt.

Det största problemet annars är väl att jag inte är särskilt rik och har möjlighet att köpa nya skor och kängor hursomhelst bara för att prova på. De flesta skor som verkar intressanta kostar nästan alltid runt 2000 kr eller mer. Hade ju varit nice om man varit kompis med någon skotillverkare som letar efter en ”försökskanin” att prova sina fina skor på under tuffa förhållanden som ett fotrally. (Känner ni någon så hojta gärna till, jag är öppen för förslag.)

sponsor_needed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *