Lite mer om maten från 8 timmars den 19/7

Jag skrev ett inlägg (läs här ) om vilken mat jag valde att ta med mig då jag gav mig ut på träningspromenaden. Jag kan erkänna att jag inte gjorde några större beräkningar och planer kring detta, utan mer eller mindre spontant plockade ihop sakerna i affären efter att ha kikat runt lite.
Mina tankar var att jag behövde energi och något som gjorde att magen höll sig någorlunda lugn och ”balanserad”.

Blåbärssoppa; kändes som en ”klassiker” som både är vätska, energi och har en stoppande effekt på magen. Funkar bra att dricka direkt ur förpackningen och varm som kall.

Russin; brukar jag köra som energitillskott sedan länge, enkelt att ha med sig, ganska goda och tanken var att använda ett paket per mil.

Bananer; även det en klassiker i träningssammanhang för återhämtning och snabb energi. Funderade på 4 stycken, men kändes mycket (kan ge lite orolig mage), så jag valde 3 stycken att äta vid 2, 4 och 6 timmar.

Flapjack; tänkte först köpa flera, men de är lite väl sliskiga för min smak och tog bara en som ”boost” om det skulle krisa eller att äta mot slutet (vilket jag gjorde).

Wasa knäckemackor i olika smaker; oerhört lätta att ha med sig, ger väl en del substans och fibrer till magen och lite mer långsamma kolhydrater kanske. Funderade på 4 st även där, men kände att det skulle räcka med 3 och att äta dem mer i början av träningspasset med en ”portion” per halvtimme (det är två i varje förpackning). dvs de skulle räcka de första 3 timmarna.

Baby Bell ostar; Tanken var att de är lite feta och lite salta och enkla att ha med sig. Planen var att äta dessa mer mot andra halvan av passet efter att knäckemackorna tagit slut.

Salta jordnötter; Fett, salt. Mycket energi och även här lite mer substans och något att tugga på fördelat under hela passet. Var kanske lite pillrande att öppna påse, hälla upp en näve och äta smidigt, men funkade helt okej.

Gainomax Maxim Recovery; Mest för att prova på, de var ganska dyra och jag kom fram till att två fick räcka, fördelat på att dricka en halv vid fyra tillfällen (ca 1,5 timmes mellanrum). Tyckte de var rätt goda och lätt att dricka med skruvkork osv.

Egen sport dryck; när jag tränar judo brukar jag köra med Mighty Sport (pulver) som jag rör ut i vatten. Ger snabb energi och jag inbillar mig att det ger mig snabbare återhämtning. Dessutom blandar jag i lite MSM för återhämtning och viss energiboost. Det här är en ganska ”stark” blandning som jag beräknade att 33 cl per 4 timmar skulle räcka.

Vatten; ja vätska fick jag ju i mig även från blåbärssoppan och sportdryckerna, men beräknade (eftersom det var ganska varmt ute) att jag skulle behöva ett par liter, så jag fördelade detta på tre flaskor.

Överlag tycker jag att det funkade bra med att äta och dricka medans jag gick. Faktum var att jag fick ägna en hel del tankeverksamhet under gången att hålla reda på olika tidsintervall då jag skulle äta olika sakerna och pyssla en del med att hämta upp och lägga ner i ryggsäcken. En del skräp slängde jag då jag passerade en papperskorg, men tomflaskor sparade jag i ryggan och tog hem igen. Magen kändes helt okej under tiden jag gick och även dagarna efter passet.

Foto 2014-07-22 16 34 28Mighty Sport; sportdryck som jag brukar använda. Pulver som rörs ut i vatten. Inte så god men verkar funka rätt okej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *