Mina nuvarande skor

Jag börjar förstå att skor antagligen är viktigare än jag tidigare föreställt mig och särskilt om man ska gå långt och mycket på asfalt, vilket är dominerande i fotrallyt.
Jag har promenerat mycket de senaste 18 månaderna och hade i början riktigt värdelösa skor som inte alls erbjöd rätt dämpning för framförallt hälen. Och då jag i börja vägde ganska mycket så var det mina hälar som tog stryk.
I desperation köpte jag nya skor och det blev då de skor jag går i för tillfället, ett par Asics Gel Sonali (T32nq). Jag tror den modell jag har inte längre finns med i sortimentet.
Eftersom jag är så oerfaren vad gäller skor så har jag inte haft möjlighet att prova på olika modeller och vet därför inte om det här är bra skor för mig eller inte. Det enda jag vet är att mina hälproblem försvann och att jag fick mycket lättare att gå och att skon i jämförelse med föregående kändes som rena paradiset att gå i.
Nu börjar innersulan bli sliten efter ett antal mil av både promenader och jogging. Det är heller inte riktigt samma spänst i skorna längre.
Ska testa att byta ut innersulorna mot en lite tjockare gel-sula och känna av hur det känns. Risken är väl annars överhängande att jag bör investera i nya skor snart om jag ska börja gå mer regelbundet långsträckor för att träna inför fotrallyt. Det verkar dock vara en trixig bransch och jag gissar att det kan krävas mycket jobb att hitta den perfekta skon för ett fotrally. Jag har dessutom väldigt breda ”ank-fötter” och tycker nästan alltid det har varit svårt att hitta sköna skor.
gelsonaliMina nuvarande skor (inte helt identiska, men samma spec) köpte jag på Team Sportia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *