Värme

Förr älskade jag värme och solgass och tillbringade gärna hela dagarna med att arbeta i trädgården då de flesta valde att söka upp skuggan och ta det lugnt. Så länge jag drack ordentligt och hade koll på solbrännan så påverkades jag knappt alls av ens extrem värme.
Sen blev jag sjuk i december 2007 och sen dess så funkar inte min kropp alls i värme (eller kyla), utan så fort det blir varmare än 20 grader ute så blir det jobbigt.
Det är svårt att beskriva i detalj, men i korthet så funkar inte systemet längre och jag är då närmast att likna en 90-årig tant som sitter och flåsar och mår illa.
Fotrally 2014 gick i ganska svalt väder, vilket även ”friskt folk” oftast uppskattar att genomföra ansträngande aktiviteter i. Det återstår att se vad det blir för väder den 25 juni 2015. För egen del hoppas jag att det blir svalt även då, men risken finns ju att det kan bli varmt och frågan är hur jag klarar det?
Idag är det varmt ute och jag känner inte alls för att röra på mig. Men bara för att testa och trotsa lite så tog jag precis en kort promenad på en halvtimme ändå. Noterar att min vilopuls nu ligger på 70, vilket är avsevärt högre än 50 som jag brukar ha normalt.
Promenaden gick rätt okej men kändes ansträngt trots att jag gick ganska lugnt och kort.
Jag tror jag ska testa lite med pulsmätaren inkopplad för att jämföra med promenader i lägre temperaturer. För om det blir varmt så är jag ju ändå tvungen att försöka gå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *